MENY
Nordiska 5-rättersmenyn
- Lättbakat ostron, rökt grädde, krispigt kycklingskinn, gurka
- Rå hälleflundra, Karl-Johan svamp, smörig långbakad kålrot, färskost, "snö" av torkad ren
- Röding, krossad potatis med färska örter, dill och anjovisgrädde, rostad kavring
- Fantastisk fläskfile’ av Linderösvin, färsk spetskål, färsk lök, tryffelsky och riven tryffel
- Granskottsglass, kryddkaka smulor, björnbär och fryst rårivet äpple
Skärgårdsmenyn
- Skagenröra på stekt surdegsbröd, handskaladeräkor, picklad rödlök, dill och Kalixlöjrom
- Ångbåtsbiff på Qrooz vis :Fällman flankstek i perfekta bitar, en blandning av säsongens lök,
rostad crème på silverlök, kalvsky, tryffelsmör, friterad persilja och färskpotatis - Jordgubbskompott med citron, vanilj, jordgubbar efter säsong, lantgrädde och maräng
Den gröna menyn
- Stekt gemsallad med reducerad lantgrädde, riven fryst blåmögelost ifrån Oviken, pistagenötter, pistageolja
- Mörbakad rotselleri, crème på selleri med miso, Hällestadssvamp, vit sparris, tryffel efter säsong
- Yoghurt från Löfstad , frysta druvor, körsbär, bränd mandel, mandellikör, mjuk maräng
Meny 1
- Matjessill ifrån Noröna, brynt smör, smörpulver, purjolök kokt i veteöl, färskpotatis, krämig ägg och dill
- Bröst av ungtupp, len crème på blomkål, strössel på gula russin, rostade hasselnötter och ramslök
- Försiktigt bakade aprikoser med tonkaböna och bergamott, rostad mandelglass, bränd mjuk maräng
Meny 2
- Hälleflundra ”sashimi”, crème på majrova, picklade senapsfrön, avlånga rädisor & krassesallad
- Grillad kalventrecote, krämig tryffelpolenta, vår/sommargrönt, smörad kalvsky, friterad lök och körvel
- Äggtoddy på Sanda ägg smaksatt med lavendel, hjortrongranite’
Meny 3
- 63 gradigt Sanda ägg, ramslöksströssel, Vänernlöjrom, brynt smörhollandaise
- 24-timmar bakad oxkind, len pure’ på tidiga morötter och pumpa, vår/sommarkål,
saltrostade pumpakärnor, smörad sky ifrån oxen och nyriven tryffel - Fattiga riddare på surdegsbröd, choklad, färskost, havssalt, vaniljglass och rårörda hallon
Meny 4
- Kryddhalstrade kammusslor, skummad ankleversås, friskt äpple och rostade hasselnötter
- Hällstekt svensk oxfile’, sotad sparris, små rötter, tryffelbearnaise och kalvsky
- Krämig vit choklad med citron, smulad gräddfil, spannmålsmusli
Meny 5
- Nygrillad grön sparris, äggcrème med tryffel, hyvlad svensk hårdost och rapsolja ifrån Säby
- Halstrad Torskfisk efter tillgång, ärtpurè med mynta, pistagenötter, pistageolja, spritärtor
- Granskottsglass, kryddkaka smulor, björnbär och fryst rårivet äpple
Kaffegodis fat
- Tre olika sorter
Kaffe / Te
- Vårt kaffe kommer ifrån Kersh kafferosteri i Gustavsberg där det rostas på utvalda bönor som kommer ifrån ekologiska odlingar i främst Sydamerika och Afrika.
3 olika tilltugg
- 3 olika tilltugg som komponeras efter säsong (kött, fisk & vegetarisk)